BR Bonheiden Rijmenam

Home/kandidaten BR contact BR nieuws

 
Mia Cools

  Mia_Cools

Mia Cools (71) is manusje-van-alles: “Ze komen voor alles naar hier”

De rustige buurt in Rijmenam waar vrijwilligster Mia Cools woont weet waar aan te kloppen bij vragen of problemen: Mia weet steeds raad. Ze is voorzitter van de Muziekvereniging Bonheiden, zet zich in voor Wijzersterk, kleuterschool Gekko, Kind & Gezin, organiseert buurtfeesten, vangt kinderen op na de schooluren en verzamelt heksenpoppetjes.
Vooral dat laatste spreekt tot de verbeelding. Overal in huis zijn wel heksen, bezems of attributen gelinkt aan heksen te zien. “Ik weet zelfs niet meer hoe het begon. Iemand kocht me een heksenpoppetje jaren geleden, toen ben ik aan het verzamelen geslagen. De kinderen die ik buitenschools opvang vinden dit natuurlijk fijn.”


Mia is zelden of nooit thuis, en als ze thuis is, vangt ze kinderen op. Dat zegt ook haar man Marcel (81): “Soms zijn we wel verplicht eropuit te trekken. Samen gaan we enkele keren per jaar vissen in het buitenland, tot in Denemarken. Mia wordt niet voor niks de burgemeester van de straat genoemd. En soms denk ik: Ze is weer weg.”

Mia helpt bij Kind & Gezin waar ze baby’s weegt, ook in ’t Kranske staat ze paraat voor ouders en kinderen van Wijzersterk, een opvang voor mensen met een handicap. “Ook in school Gekko help ik waar ik kan. Zo ben ik busbegeleider, maar ook tijdens de zwemlessen kan de directie op me rekenen.” De meesten kennen Mia als de flamboyante en steeds goedlachse voorzitter van de Muziekvereniging Bonheiden. “Ik kon vroeg met pensioen, en nu nog steeds voel ik me niet oud. Van het ene rolde ik in het andere en het voelt niet aan als werken.”

Wanneer valt voor haar de drukste periode van het jaar? “Altijd”, antwoordt ze. “Ik heb nu eenmaal graag mensen rond me, en ze komen hier voor alles. Af en toe kook ik zelfs voor mensen wanneer ze het moeilijk hebben of breng ik patiënten naar het ziekenhuis. En bij speciale gelegenheden verkleed ik me soms als heks. Tja, als ik het maar kan uitleggen”, zegt ze nog.BR30  plaats  16 op lijstnummer 7

Nieuwe Dreef 6
Rijmenam
+32 15 33 17 52
+32 477 42 49 59